13.6.14

Σκατά μεταρρύθμιση

Είναι δεδομένη η ανάγκη να καθαρίζεται το υπουργείο Οικονομικών (και κάθε άλλη υπηρεσία ή επιχείρηση), και προβλέπεται ακόμη και με νόμο που αφορά τις συνθήκες εργασίας.

Είναι δεδομένη η ανάγκη να πληρώνεται η υπηρεσία του καθαρισμού όσο κοστολογείται την κάθε εποχή (δεν θα μπω στη συζήτηση περί βασικού μισθού εδώ, και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος).

Είναι επίσης δεδομένη η ανάγκη να υπάρχει μέριμνα ούτως ώστε ένας καθαριστής/καθαρίστρια να έχει τα ίδια δικαιώματα μισθολογικής ωρίμανσης και επαγγελματικής ανέλιξης (σε επόπτη κοκ) με όποιο άλλο κλάδο, και εδώ το κράτος έχει ρόλο.

Και είναι δεδομένη η ανάγκη να κοστολογείται η υπηρεσία που ζητείται/απαιτείται, και βάσει αυτής της κοστολόγησης να λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν το προσωπικό του δημόσιου τομέα.

Έτσι, η απόλυση καθαριστών, φυλάκων, καθηγητών, διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και λοιπά, ΔΕΝ μπορεί να γίνεται με αφαιρετικό αριθμητικό προσδιορισμό, ή με ιδεολογικό πρόσημο εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, πόσω μάλλον εναντίον του κράτους γενικά και νεοσυντηρητικά, ειδικά από όσους αυτοπροσδιορίζονται ως "φωνή της λογικής"(sic) και φορείς μεταρρύθμισης. 

Η απόλυση των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ χωρίς να παρουσιάζεται έστω μία οικονομοτεχνική μελέτη που να μιλάει για x% εξοικονόμηση δαπανών δεν στέκει, ενώ είναι ύποπτη εφόσον δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα περάσει κάτι στον (κρατικοδίαιτο και διαπλεκόμενο) ιδιωτικό τομέα με μεγαλύτερο κόστος για λιγότερες υπηρεσίες.

Δεν είναι μεταρρύθμιση αυτό, ούτε εξορθολογισμός, ούτε "λογική". Είναι μοδάτος ιδεολογισμός, και ως τέτοιος κρίνεται ως σκατά κι απόσκατα - από αυτά που μας έφτασαν στη χρεοκοπία.

Δουλεύει καλύτερα η καθαριότητα κτηρίων αν είναι στον ιδιωτικό τομέα, και κοστίζει Χ λιγότερο ενώ εξασφαλίζονται οι συνταγματικά προβλεπόμενες διατάξεις για τους εργαζόμενους (αντί όσων πολεμούσε η Κούνεβα μέχρι να την ποτίσουν βιτριόλι); Αποδείξτε το με οικονομοτεχνική μελέτη που να δείχνει ότι διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον εντός πλαισίου νομιμότητας (όχι Μανωλάδα δλδ με δημόσιο χρήμα). Αν όχι, βγάλτε το σκασμό και ακολουθείστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων, ειδικά αν είστε ο ΥΠΟΙΚ, προτού ξεχάσουμε ποιός κάνει τι σε αυτή τη χώρα και γίνουμε ζούγκλα. Κι ο νοών, νοείτω.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate