17.7.15

«Πιάσε κουβά ή φύγε»



Την ώρα που τα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια - οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των άλλων λαών της Ευρωζώνης - εγκρίνουν το ένα μετά το άλλο το νέο πρόγραμμα δανεισμού της Ελλάδας, ακούμε για υπουργούς που αρνούνται να μείνουν στις θέσεις τους για να το εκτελέσουν και για άλλους που αρνούνται να τους αντικαταστήσουν ενόψει ανασχηματισμού.

Ακούμε για διερεύνηση «εξωκοινοβουλευτικών» (τεχνοκρατών) για να αναλάβουν τα πόστα. Ακούμε τους λιποτάκτες να καθυβρίζουν τους υπόλοιπους λαούς μιλώντας για τρομοκρατία και πραξικόπημα γεμάτοι αντιευρωπαϊσμό· ενάντιοι σε όσους εγκαλούν για έλλειψη αλληλεγγύης, λες και βρέθηκε άλλος που προσφέρθηκε να μας βοηθήσει τόσα χρόνια.

Οι Λαφαζάνηδες του ΟΧΙ και οι Σκουρλέτηδες του δήθεν ΝΑΙ στα νομοσχέδια που έρχονται τι θα κάνουν; Θα μείνουν απέξω με τις πέτρες στα χέρια, έτοιμες για ρίψη στους «εκπροσώπους του Μνημονίου» που θα αναλάβουν τις ευθύνες τους; Γιατί διεκδίκησαν την εξουσία αν δεν ήθελαν να την ασκήσουν - αν δεν ήθελαν να αναλάβουν το βάρος των αποφάσεων;

Πέντε χρόνια μετά το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης και επτά χρόνια από την αρχή της ύφεσης δεν υπάρχει άγνοια των προβλημάτων. Δεν υπάρχει «δεν ήξερα». Αν ήθελαν να παραμείνουν σε ρόλο συνδικαλιστή γιατί ξεγέλασαν τους πολίτες ζητώντας την ψήφο τους; Εκτός αν είπαν κάπου πως θα κυβερνήσουν μόνο αν η Υφήλιος χαρίσει τα χρέη και ένα σκασμό επενδυτικών κονδυλίων σε μία από τις 40 πλουσιότερες χώρες της Γης (και όχι στο Μπαγκλαντές ή την Ινδονησία ας πούμε).



Το επεισόδιο με τον υπουργό Λαφαζάνη σήμερα το πρωί ήταν ενδεικτικό: πήγε να κάνει δηλώσεις από τον Καρέα, με σακάκι και μάσκα για τον καπνό. Όταν τον πλησίασαν οι πολίτες διαμαρτυρόμενοι για την εκμετάλλευση της πυρκαγιάς που απειλούσε ζωές και περιουσία, όταν του είπαν «ή βγάλε το σακάκι να βοηθήσεις ή φύγε» εκείνος απάντησε καταφατικά, πως θα βοηθήσει, αλλά το έσκασε.
Όπως ακριβώς έκανε και στη Βουλή: καταψήφισε, αλλά στηρίζει. Και προσπαθεί να παραμένει υπουργός. Ο δε κ. Σκουρλέτης δηλώνει πως «δε θέλει» το Εργασίας και ούτω καθεξής.


Μετά την άθλια και κοστοβόρα (κατά τουλάχιστον 50 δισεκατομμύρια) διαπραγμάτευση των τελευταίων πέντε μηνών, με την Ευρώπη να περιμένει να δει Ελληνικό «ownership» του προγράμματος, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι βουλευτές και υπουργούς σαν εσάς. Yπουργούς και αιρετούς με τα συμφέροντα τους εκτός πατρίδας ή συνδεδεμένα με προνόμια, διορισμούς και συνδιαλλαγή ή κατάχρηση νόμου και εξουσίας. Αν δε θέλετε, αν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε και αδειάστε μας τη γωνιά. Θα βρούμε άλλους που και θέλουν και μπορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate