17.5.13

Αποβλήθηκε βουλευτής της ΧΑ από τη Βουλή

**update στο τέλος της ανάρτησης
________________

Ο προεδρεύων κ. Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ) απέβαλλε τον βουλευτή κ. Ηλιόπουλο (ΧΑ) κατόπιν φραστικής επίθεσης του δεύτερου προς τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα.

Το καλό της είδησης είναι ότι τηρήθηκε ο κανονισμός της Βουλής και απεβλήθη ο κ. Ηλιόπουλος, εφόσον αρνήθηκε να ανακαλέσει. Δεν μετριάζεται η είδηση από το γεγονός ότι ο προεδρεύων προέρχεται από το κόμμα του κ. Τσίπρα, αλλά θα είχε άλλη αξία αν τον είχε αποβάλλει ας πούμε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Το κακό της είδησης είναι ότι το σημερινό γεγονός δεν θα κλονίσει τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής - δεν θα αποτρέψει πολίτες από την στήριξή της. Κάθε άλλο. Στο παρόν κλίμα και με τη ρητορική που έχει αναπτύξει η ΧΑ, όπως και σημαντικό μέρος του υπόλοιπου πολιτικού προσωπικού την τελευταία τριετία, η αποβολή του βουλευτή μάλλον θα την ωφελήσει. Όταν το πλαίσιο είναι "ξεφτιλισμένη δημοκρατία", όποιος την "ξεφτιλίζει" μάλλον κερδίζει.  

Σε αυτό το πλαίσιο να δώσει την απάντηση του το ΣΥΡΙΖΑ και το ψευδεπίγραφο (ως κίνηση μικροκομματικού τακτικισμού) "Συνταγματικό Τόξο" - αυτό το πλαίσιο να κοιτάξει να αλλάξει, αν δεν θέλει να είναι επώδυνο το τέλος της Τρίτης Δημοκρατίας. Μαζευτείτε και οι 4, ή οι 5, ή οι 6... και πείτε ένα συλλογικό mea culpa. Και ξεκινήστε από την αρχή. Αν σας ενδιαφέρει το πολιτικό και πολιτειακό μέλλον της χώρας περισσότερο από τις καρέκλες σας.


_______________

**update

Βιάστηκα να γράψω για το θεμιτό της αποβολής. Μόλις είδα το βίντεο του τι προηγήθηκε, και αποσύρω κάθε σχόλιο υπέρ της αποβολής.



Ο κ. Δραγασάκης απέβαλε τον κ. Ηλιόπουλο επειδή χαρακτήρισε την ερώτηση "σούπα" και τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης "μίστερ Αλέξης". Ο πρόεδρος του σώματος μάλλον κωφεύει όταν τοποθετούνται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κ. Κωνσταντοπούλου και ο κ. Λαφαζάνης ή ο κ. Στρατούλης. Πόσω μάλλον όταν τοποθετείται ο πρόεδρος του κόμματος του, κ. Τσίπρας.

Η απόφαση ήταν ακραία έως άδικη. Και ως τέτοια, με βεβαιότητα, ευτελίζονται περαιτέρω οι θεσμοί - δεν αναβαθμίζονται. Δώρο τους κάνατε κ. Δραγασάκη - λυπάμαι πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate