18.4.13

Amagi - εκπομπή πρώτη #001

Σχέσεις επίορκες

Είμαι ο Κωνσταντίνος Αλεξάκος και μόλις ξεκίνησε το δίωρο στη Χώρα της Μεταρρύθμισης. Σε αυτή την πρώτη εμφάνιση, θα αφιερωθούμε σε μία εμπύρετη όσο και παραληρηματική εισαγωγή. 

Η εκπομπή είναι ταγμένη - θα επιχειρήσει να αποκαταστήσει την ψυχοκόρη της πρώτης, της δεύτερης, της τρίτης και συντόμως της τέταρτης ελληνικής δημοκρατίας: την Μεταρρύθμιση, γνωστή χαϊδευτικά και ως Σούλα.

Θα θέσουμε βασανιστικά ερωτήματα, όπως: “Τα 200 χρόνια της δημοκρατίας των 3000 ετών πότε τα γιορτάζουμε; Ποιος καλεί, και ποιος μεγάλος οραματιστής θα έχει δικαιωθεί μέχρι τότε;”

Θα αναλύσουμε το όραμα, θα βγάλουμε αφήγημα, και θα ανοίξουμε το δρόμο για το μεσαίο χώρο. Θα κόψουμε και μετοχές, απλές - προνομιακές, αναλόγως του συνεδρίου, της κίνησης, του κόμματος, του blog, της τάσης και της προσωπικότητας. 

Θα στηρίξουμε - θα αποκαταστήσουμε - θα αναστηλώσουμε - θα αναστήσουμε, μακριά από αφελληνιστικές λοξότητες και παραφύσει σκοπιμότητες. Όλα αυτά εμείς, εδώ, από την ηλεκτρονική IP του amagiradio.

Χωρίς αφήγημα - δεν πας πουθενά τη σήμερον. Το πρόβλημα εδώ είναι πρόβλημα κλίμακας. Στη Δύση οι φραγκοβαλεντίνοι αναλύουν και κατηγοριοποιούν. Σου λέει υπάρχει η μεγάλη εικόνα και το μακροπρόθεσμο, το καθημερινό και το άμεσο, και ό,τι μεσολαβεί μεταξύ των δύο. Επόμενο είναι - όταν δεν έχεις συνέχεια ιστορίας και αίματος για πυξίδα μαγική, αυτά κάνεις. 

Οι Έλληνες δεν έχουμε τέτοια ανάγκη - ποιά ιεράρχηση σκοπού; Εδώ παίρνουμε το μεγάλο και το κάνουμε μικρό. Και τούμπαλιν. Έχεις ας πούμε ένα κράτος που δεύτερο του δεν θα βρεις πουθενά σε μπουρδούκλωμα και χάος, αλλά πηδάς στο μικρό και όλα είναι θέμα επίορκων. Δεν είναι ότι πληρώνεις για κάτι που δεν έχεις να πληρώσεις. Δεν είναι ότι πληρώνεις για κομμάτια που δεν θες. Όχι.

Το ζήτημα της πατρίδας είναι ποιος θα φαγωθεί τελικά. Όσο για το ποιος είναι επίορκος τελικά, θα περιμένουμε την εντολή Σαμαρά, κατόπιν φωτίσεως του από την Παναγιά το Δεκαπενταύγουστο, μεγάλη η χάρη της.  “Ο κακός της εβδομάδας - του μήνα”, και πάμε παρακάτω. 
Πλην του Μητσοτάκη βέβαια, που είναι διαχρονικά κακός. Ευτυχώς τώρα του δώσαμε Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου - έλεος με τα 100 χρόνια μοναξιάς. Να είναι καλά οι υπεύθυνες δυνάμεις του τόπου, και τα δικόγραφα του κ. Κουβέλη - αυτά της παραπομπής του Παπακ σε προανακριτική. Έτσι, για να μπει το αφήγημα σε μία σειρά. Γιατί εμείς δεν είχαμε έλλειμμα - αυτός μας έβαλε στο ΔουΝουΤου γιατί ήταν σε εντεταλμένη αποστολή από την Κριστίν και τους τραπεζίτες. 

Ο Θεός να δίνει δύναμη και στον εισαγγελέα Πεπόνη που ξεκίνησε ποινική δίωξη στο όργανο - τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ - και στο Πρώτο Θέμα που του ανοίγει τα μάτια με τα δημοσιεύματα του μπας και καθαρίσει ο τόπος επιτέλους!

Η εκπομπή ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. 

Θα ήταν άδικη οποιαδήποτε άλλη στάση 
  • όταν η πρώτη δόση της  Τρόικας πάει για να χρηματοδοτήσει κόμματα και εφάπαξ δημοσίων υπάλληλων, ή 
  • όταν ο υπουργός δικαιοσύνης λειτουργεί, κατά δήλωση του, ως συνδικαλιστής των παρανόμως απεργούντων δικαστικών, γιατί ως γνωστόν η δικαιοσύνη λειτουργεί άψογα, τι κι αν έχεις 1 χρονο αναμονής για το άνοιγμα μίας διαθήκης, ή 10 χρόνια αναβολών για το όποιο φορολογικό σου στείλει η Παναγιά στο δρόμο σου.
Θα ήταν άδικη οποιαδήποτε άλλη στάση 
  • όταν ο κύριος Μανιτάκης μας διαβεβαιώνει ότι έχει σχέδιο για τη δημόσια διοίκηση, ναι, κι ας μη το έχει δει κανείς - κακόπιστοι
Θα ήταν άδικη οποιαδήποτε άλλη στάση 
  • όταν αποφασίζουμε ότι το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης είναι το αν θα φύγουν 3 ή 5 χιλιάδες από το 1 εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων, κι όχι το ότι μπλέκεται στα πόδια σου ακόμα και για να σκουπίσεις τη μύτη σου
Θα ήταν άδικη οποιαδήποτε άλλη στάση 
  • όταν οι δόσεις εξαρτώνται από το αν θα ρημάξεις στην φορολογία τους συνήθεις ύποπτους, και όχι απ το αν θα λύσεις κάποιο από τα χρονίζοντα προβλήματα που δεν αφήνουν άνθρωπο να δουλέψει αν δεν λαδώσει, βρει κολλητό κλπ
  • όταν μένουν ανέπαφα τα επιμελητήρια κάθε επαγγελματικού κλάδου ως συνδιαχειριστές του δημόσιου κορβανά
  • όταν σου στέλνει ο ΔΗΜΑΡίτης, σε ρόλο νέου opengov, ραβασάκι ηλεκτρονικό, να σε ενημερώσει για τις θέσεις των νοσοκομειακών διευθυντών - να τρέξεις να τις πιάσεις αξιοκρατικά και δημοκρατικά
  • όταν σου πιάνει η άλλη τις 5 θέσεις ευθύνης και σου τις κάνει 15, μη και μείνει άνθρωπος παραπονεμένες - όλοι για ένα επίδομα ζούμε σ αυτο το δημόσιο, και ένα εξουσιαστικό μικροκλίμα

Αισιοδοξείτε λέμε, γιατί χανομαστε...! Με σχέδιο και οργανόγραμμα αυτή τη φορά...

Το podcast της εκπομπής, εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate