21.1.13

Οι διαφορές


Υπάρχουν διαφορές μέσα στην κοινωνία. Φυσικά. Αλλά δεν είναι αυτές που τεχνηέντως αναπτύσσονται συστημικά.

Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να κλείσει (ή να καεί) "το μπουρδέλο η Βουλή" (ασχολίαστο), υπάρχουν αυτοί που θέλουν να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών με κριτήρια κόστους και όχι πολιτικά (λαϊκισμός), και υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να ασκείται κοινοβουλευτικός έλεγχος στην Βουλή από τους βουλευτές που πληρώνονται αδρά για αυτή τους την ενασχόληση. 

Γιατί να ξεκινήσει κανείς από αυτή τη "λεπτομέρεια" σε μία εποχή που δολοφονούνται άνθρωποι για το χρώμα της επιδερμίδας τους, ή τη χώρα γέννησης; Σε μία εποχή που επιχειρείται να αναβιώσει η τρομοκρατία (ως εκφοβισμός έστω). Σε μία εποχή με >25% ανεργία.

Γιατί από το κοινοβούλιο και την κυβέρνηση δίνεται ο τόνος για τη χώρα. Οι εκπρόσωποι δεν είναι απλά το αποτέλεσμα της ψήφου διαμαρτυρίας ή (σπανιότατα πλέον) ψήφου εμπιστοσύνης, αλλά αυτό που καθορίζει την πολιτική πορεία της χώρας στο δίπολο που αδυνατούμε να λύσουμε μεταξύ Ιράν και δυτικού διαφωτισμού.

Στείλτε το Χαϊκάλη, την Γιαταγάνα, τον Παππά και την Κανέλη στη Βουλή, αλλά στείλτε τους για να ασκήσουν κοινοβουλευτικό έλεγχο για τα χρήματα και τα προνόμια που καλώς έχουν. Το κοινοβούλιο είναι το ανώτατο όργανο διακυβέρνησης - μην το αφήνετε στην τύχη του. Μην το μετατρέπετε σε τηλεοπτική αρένα για τα παραπολιτικά του κάθε κρατικοδίαιτου εκδότη ή καναλάρχη. 

Ας επικρατήσει η αρχή της ανταποδοτικότητας πρώτα στο κοινοβούλιο και αυτό θα δώσει τον τόνο και για το υπόλοιπο δημόσιο. Τέρμα με τις "τιμητικές θέσεις" - ήρθε η ώρα για τις χρήσιμες θέσεις. Η διακυβέρνηση θέλει δουλειά. Σε ένα κράτος με την δική μας πολυνομία και γραφειοκρατία, χρειάζεται ακόμα περισσότερη. Η λύση δεν είναι ούτε λιγότεροι, ούτε φθηνότεροι, αλλά ικανότεροι για την συγκεκριμένη εργασία. Ναι, εργασία!

Να ένα στοίχημα για τους ποιητικούς και ποιοτικούς της πολιτικής, όπως και για τους "φίλους" τους. Να μία διαφορά που θα μπορούσε να φέρει αλλαγή. Σιγά μην το κάνετε!
Μα τι λέω; Εδώ είχαμε ένα σύστημα αναγνώρισης ικανών για τις χαμηλότερες και ταπεινότερες θέσεις στην διοίκηση (opengov) και τους ξηλώσατε για να παίξουμε κομματικό 5-4-2. Για να μην αναφερθώ στις ρυθμίσεις που προβλέφθηκαν στο τελευταίο Μνημόνιο, μία ανοιχτή πρόσκληση προς ψώνια και κακοποιά στοιχεία σε θέσεις πολιτικού προσωπικού. Θαυμάζω τη συναίνεση στη μεταρρύθμιση, αυτή που οδηγεί τάχιστα προς τα πίσω, και αναμένω το γεγονός που θα μας σώσει από το αποτέλεσμα της επόμενης κάλπης.

Κάντε στάτους στα facebook σας, κάντε γενικόλογες τοποθετήσεις για να συγκαλύψετε την απόσταση από τις πράξεις σας. Κοροϊδέψατε αρκετούς για ένα ικανό χρονικό διάστημα, οπότε προετοιμαστείτε: οσονούπω θα σας πάρει ο διάολος. 

Οι υπόλοιποι πρέπει να δούμε πως δεν θα μας πάρετε μαζί σας.

Ο βασιλιάς παραμένει γυμνός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate