2.5.12

Υπόθεση εργασίας


Υπόθεση εργασίας
ή τι σκέφτομαι για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Είδα το νέο βίντεο της Δράσης περί χαμένης ψήφου.
Έλεγε ο Στέφανος Μάνος, ότι 0,5% σε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ μπορεί να σημάνει ένα βουλευτή πάνω, ή ένα βουλευτή κάτω. 
Το ότι θα έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας είναι το μόνο σίγουρο. Το θέμα είναι ποιοι θα μετέχουν.
Υπόθεση εργασίας: αν η Δράση είναι αυτή τη στιγμή στο 2,5% ή λίγο παραπάνω, αυτό το σχεδόν ασήμαντο (για ένα κόμμα που κινείται σε διψήφια ποσοστά) 0,5% μπορεί να σημάνει για την Δράση τουλάχιστον 8 μεταρρυθμιστές βουλευτές στην Βουλή.
Δεν προτείνω σε κανέναν να ψηφίσει με ελαφρότητα. Κάθε άλλο. 
Σκέφτομαι μόνο την 7η Μαΐου, όταν θα έχει τελειώσει η τρέλα της προεκλογικής, και συγκρίνω σενάρια συγκυβέρνησης με κάποιο ΛάΟΣ, όπως έγινε με την κυβέρνηση Παπαδήμου, ή μίας κυβέρνησης συνεργασίας με 8 αποφασισμένους μεταρρυθμιστές. Με ανθρώπους που δεν θα διστάσουν για παράδειγμα μπροστά στο άνοιγμα των ταξί, αλλά θα το απαιτήσουν. 
Αν έχεις αποφασίσει και εσύ ότι πρέπει να αλλάξουμε, ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με μισές λύσεις, σκέψου το και εσύ. 
Με “αστεία μαθηματικά”, μπορείς μέχρι και να υποστηρίξεις ότι 8πλασιάζεις την ψήφο σου. Αν αυτό που σε ενδιαφέρει βέβαια είναι η αλλαγή, και θες αυτούς τους 8 στα έδρανα των 300. 
Αν το σκέφτεσαι ακόμα, μπορεί να μην είναι και τόσο αστείος αυτός ο υπολογισμός.
Και ναι, όπως λέει και ο Μάνος στο διαφημιστικό, “τα λέω αυτά επειδή με συμφέρει” - είμαι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του. Δες αν σε "συμφέρει" εσένα, και Δράσε ανάλογα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate