14.5.10

Να δημοσιεύσει κανείς ή να μην δημοσιεύσει;



“Τι απέγιναν οι γιατροί του Κολωνακίου;”
“Θα το κουκουλώσουν κι αυτό”.
“Τίποτα δεν γίνεται, τίποτα δεν αλλάζει σε αυτό το τόπο.”

Εδώ που φτάσαμε, οι περισσότεροι κάπου κάτι χρωστάμε. Η χθεσινή δημοσιοποίηση όμως δεν αφορά οφειλές, ή φορολογική αταξία. Αφορά απόκρυψη εισοδήματος και μάλιστα εκατομμυρίων Ευρώ.

Κατακρίνουμε χρόνια την απόκρυψη εισοδήματος. Πρώτα δείχνουμε με το δάχτυλο την Βουλή και συνεχίζουμε περιγράφοντας ομόκεντρους κύκλους επιχειρηματιών, εργολάβων, γιατρών, δικηγόρων κλπ.
Η αίσθηση ήταν ότι αν είχες τον κατάλληλο λογιστή (με δυνατές άκρες για να σε ξελασπώσει σε κάθε περίπτωση) και μερικούς γνωστούς σε καίριες θέσεις μπορείς να κάνεις ότι θες. Και θα κυκλοφορούσες περήφανος, καθάριος και προκλητικός πολλές φορές επιδεικνύοντας υλικά αγαθά που αποκτήθηκαν με μαύρο χρήμα. Χρήμα που δεν φορολογήθηκε.

Οι επιπτώσεις, ξεκινούν με την διάσπαση του κοινωνικού ιστού (λόγω έλλειψης ισονομίας) και καταλήγουν στην κακή ανταγωνιστικότητα μίας οικονομίας που υπερχρεώνεται ελλείψει εσόδων και καταλήγει μη ανταγωνιστική λόγω υπέρογκων συντελεστών φορολόγησης των υπολοίπων. Και τότε, η φοροαποφυγή γίνεται κανόνας και ξεκινάει μία αλυσίδα που πρέπει σήμερα να σπάσει.

Δεν με ενδιαφέρει αν ξεκινάει από τους γιατρούς, ή τους μηχανικούς, ή τους δικηγόρους, ή τους κάθε λογής τηλεαστέρες. Όταν δηλώνεις ένα εκατομμύριο Ευρώ εισόδημα και οι καταθέσεις σου είναι τρία (χώρια τα ακίνητα, αυτοκίνητα, διακοπές, κοσμήματα κλπ), μας έκλεψες όλους και μας έκλεψες πολύ. Τέλος.

Ουδείς σας έβαλε στο στόχαστρο αγαπητοί γιατροί. Ίσα ίσα, που εφεξής όταν σας δούμε στο πάρκιν του μαιευτηρίου θα χαρούμε για την επιτυχία σας. Γιατί θα ξέρουμε ότι είναι νόμιμη και επ' ωφελείας όλων.

Ελπίζω ο συγκεκριμένος έλεγχος να φτάσει μέχρι τέλους, και αυτό περιλαμβάνει τα συγκεκριμένα φοροτεχνικά γραφεία που συνέταξαν αυτές τις δηλώσεις και τους εφοριακούς που τις έκαναν δεκτές. Αν το κράτος έχει την δυνατότητα να ελέγξει μόνο το 3%, καλό θα είναι την κάθε περίπτωση να την ελέγχει μέχρι τέλους. Και να μας ανακοινώνει τι έπραξε, στο όνομα μας. Με ονοματεπώνυμο.

Για το πώς, σας προτείνω το σημερινό άρθρο του Μανδραβέλη.


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate