12.2.10

Στην εντατική

Οι εφημερίδες, παρά τις κρατικές διαφημίσεις και τις φοροελαφρύνσεις ετών, δεν έγιναν ούτε πιο αξιόπιστες, ούτε καλύτερες.
Οι αγρότες δεν εξελίχθηκαν, παρά τις υπερτιμολογήσεις που έπληξαν τους καταναλωτές και τις επιδοτήσεις που κόστισαν σε όλους τους πολίτες (κυρίως λόγω προστίμων).
Οι επί σειρά ετών αθρόες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων δεν βελτίωσαν το κράτος ή τις υπηρεσίες του. Τα επιδόματα των εφοριακών και τελωνειακών δεν έκαναν το σύστημα πιο αποδοτικό ή δίκαιο.
Τα δανεικά που πήρε η χώρα (ειδικά την τελευταία 6ετία που δεν έμεινε ούτε μία υποδομή) δεν βελτίωσαν την κατάσταση της χώρας, αλλά την καταρράκωσαν

Ο λόγος απλός: τίποτα από αυτά δεν έγινε βάσει κανόνων ή πραγματικών αναγκών. Όσα κι αν μαζέψει το ΥΠΟΙΚ από φορολογία και δανεισμό, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι αν δεν υπάρξουν κανόνες και πρόγραμμα.

Η κυβέρνηση βάζει σε σειρά το φορολογικό και εισπρακτικό μηχανισμό (με την συνδρομή του ΔΝΤ για να σταματήσει το ανέκδοτο των Greek Statistics). Αν εφαρμοστεί σωστά και συμπληρωθεί από τις δράσεις άλλων υπουργείων θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την αξιοπιστία, την δικαιοσύνη και την ανάπτυξη.

Χθες, προσγειωθήκαμε στα πόδια μας, με την Ευρωζώνη για πατερίτσα. Το δια ταύτα είναι όμως η μεταρρύθμιση. Χωρίς αυτήν, και τα επόμενα δανεικά και παροχές σε πολίτες και επιχειρήσεις θα πέσουν στην μαύρη τρύπα που πήγαν και τα προηγούμενα.

Αυτό είναι το δια ταύτα, κι όποιος Υπουργός, Βουλευτής, Διοικητής ή πολίτης δεν το καταλάβει είναι μέρος του προβλήματος. Όποιος μπορεί να στηρίξει και να βελτιώσει την πραγματική επανίδρυση, θα είναι μέρος της λύσης, στο βαθμό που θα την επιτρέψει ο κακός μας εαυτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate