11.1.10

Ικανός ο Καλλικράτης

Έβαλαν ένα αρχιτέκτονα να καθαρίσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να δημιουργήσει μία νέα διοικητική αρχιτεκτονική στο Δημόσιο. Καταργούνται 4000 από τα 6000 νομικά πρόσωπα, μειώνονται οι περιφέρειες στο μισό, δημιουργούνται (επιτέλους) Μητροπολιτικοί Δήμοι για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δίδονται πόροι για τοπική διαχείριση και άλλα πολλά θεάρεστα και σημαντικά.

Λεπτομέρειες εδώ και εδώ. Θα μπει σε διαβούλευση μετά την συνάντηση Ραγκούση - Παπούλια.

Ο υποφαινόμενος αρχιτέκτονας θα ήταν ευτυχέστερος εάν το σχέδιο συνοδευόταν από τα "στατικά" σχέδια, που στην περίπτωση μας είναι τα θέματα διαχείρισης των νέων πόρων που θα τους δοθούν ώστε να αποφευχθούν οι "απρόβλεπτες" δαπάνες. Ελπίζω ότι αυτό ακολουθεί.
Υπενθυμίζω την άφεση οικονομικών αμαρτιών που έδωσε ο Π.Παυλόπουλος λίγο πριν αποχωρήσουν, με το άρθρο 34 του 3801, και ελπίζω να μην παρθεί ποτέ ξανά μία τέτοια απόφαση.

Δεν είμαι κακόπιστος, έχουν ανοίξει ήδη τα περισσότερα από τα θέματα που κανείς δεν άγγιζε για πολλά χρόνια. Απλά αδημονώ. Με την λογική, περιμένω εναγωνίως το νέο φορολογικό και τις ενδείξεις που θα δώσει για την μελλούμενη ανάπτυξη. Περιμένω και τις αλλαγές στο ΕΣΠΑ και την νέα επιχειρηματικότητα.

Αλλά υπάρχει και το άτιμο το συν-αίσθημα. Με τρώει ακόμα εκείνο το σαράκι του πόθεν έσχες των δημοσίων υπαλλήλων, ειδικά στους τομείς που γνωρίζουμε ως... προβληματικούς (εφορία, πολεοδομία, δασαρχείο...). Ειδικότερα με καίει το πόθεν έσχες βουλευτών με υπεράκτιες εταιρείες real estate, των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία και οι κινήσεις αποκρύπτονται νόμιμα και ηθικά ενώ οι ίδιοι είχαν σκιές εμπλοκής σε σκάνδαλα παράνομων μεταβιβάσεων δημόσιου real estate. Αυτό μπορεί να διερευνηθεί; Θα υπάρξει δήμευση περιουσιών που προέρχονται από κατάχρηση θέσεως ευθύνης; Ή νερό στ' αυλάκι;

Ικανός ο Καλλικράτης, αλλά ικανότερη (κάποιες φορές) η οικονομική αγχόνη σε όσους μας κατάκλεψαν. Και δεν θα τα βρείτε όλα, το ξέρω. Αλλά θέλω έστω ένα 10%. Έτσι, για το γαμώτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate