23.12.09

Ένας παπάς στο Υπουργικό Συμβούλιο

Είμαστε κατά του δημοψηφίσματος της Ζυρίχης για τους μιναρέδες, και υπέρ της μη ανάρτησης των θρησκευτικών συμβόλων στα δημόσια κτήρια. Επίσης υπέρ του μη υποχρεωτικού θρησκευτικού όρκου και της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας. Η λίστα είναι μεγάλη, αλλά το πνεύμα σαφές.

Η θρησκεία για τους περισσότερους πιστούς δεν έχει να κάνει με την λογική, αλλά το συναίσθημα. Αναφέρομαι στο συναίσθημα που τόσο επιτυχώς χρησιμοποίησε ο Χριστόδουλος στα συλλαλητήρια για τις ταυτότητες. Το συναίσθημα που επηρέασε την πολιτική απόφαση πολλών το 2004, όταν ψήφισαν υπέρ του ευσεβούς Καραμανλή που ασπάστηκε την χείρα του Μακαριστού και συνυπέγραψε ΥΠΕΡ της αναγραφής του θρησκεύματος στις αστυνομικές μας ταυτότητες.

Θυμάμαι πολλούς τότε να μιλάνε για τον τρόπο του Σημίτη. Ήταν απότομος - ασεβής. Αποφάσισε και διέταξε. Δεν ήταν η πράξη που τους αποξένωσε, αλλά ο τρόπος.

Στο νέο φορολογικό που θα κατατεθεί σύντομα, θα υπάρξει φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ανοιχτό παραμένει το θέμα του Τζαμιού, ενώ οι (κατά κόρον) αλλόθρησκοι μετανάστες καίγονται και διώκονται από ακραίες δεξιές-χριστιανικές ομάδες παρακρατικών. Για τους μη παρακρατικούς διώκτες που έβαλε στο κοινοβούλιο το 5,6% των ψηφοφόρων δεν θέλω να προσθέσω τίποτα.

Η τηλεοπτική ρητορεία ενάντια σε Αλβανούς σημαιοφόρους σε σχολικές παρελάσεις, η χριστιανική απέχθεια προς τον αλλόθρησκο πρόσφυγα και τα παιδιά του, θα αντιμετωπιστεί για πρώτη φορά με το νομοσχέδιο για τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει στην χώρα μας, από όπου κι αν προέρχονται.

Αν η αντίδραση των "ευπατριδών" βασίζεται κυρίως στην θρησκεία, δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο επισκέπτη για το αντίστοιχο Υπουργικό Συμβούλιο, από τον Ιερώνυμο. Με αυτήν την από κοινού κίνηση, ακυρώθηκε το προκάλυμμα της θρησκευτικής πίστης. Το κόστος; Αναγνώριση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας (εν όψει φορολόγησης της) από τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Μάλλον δίκαιο.

Ο διάλογος και η συνεννόηση πάντα ενοχλούσε τα γκρουπούσκουλα. Κι αυτό δεν θα αλλάξει, σε όποιο Θεό κι αν πιστεύουν.


Σημείωση: το πρόβλημα της Χριστιανοκρατείας δεν είναι μόνο Ελληνικό, αλλά Ευρωπαϊκό.

8 σχόλια:

Prokopis Doukas είπε...

Σιγά μην ήταν "ασεβής" ο Σημίτης... Μια χαρά έθεσε (επί τέλους και με καθυστέρηση) το θέμα... :-)

Kassianos είπε...

Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο διαμεσολαβητή μεταξύ επίσημου κράτους και Εκκλησίας από τον κ. Σημίτη!

e-Lawyer είπε...

"Αν η αντίδραση των "ευπατριδών" βασίζεται κυρίως στην θρησκεία, δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο επισκέπτη για το αντίστοιχο Υπουργικό Συμβούλιο, από τον Ιερώνυμο."

Δηλαδή, μια ολόκληρη κυβέρνηση θα δρα με βάση το πως θα δίνει καλύτερες απαντήσεις στα εθνίκια. Όχι, μπράβο.

constantinos alexacos είπε...

@Προκόπη @Κassianos
Δεν θα διαφωνήσω :)
Επρεπε να είχα βάλει " "

@e-Lawyer
Δεν κάλεσαν δα και τον Ayatollah.
Ας χαλιναγωγήσουμε λίγο τα πάθη μας κι ας διερευνήσουμε ψύχραιμα την συναίνεση και την συμφωνία - όπου υπάρχει.
Προσωπικά επαινώ την χθεσινή στάση του Ιερώνυμου (μέχρι απορίας) όσο κατακρίνω την παρέμβαση στο βίντεο του Γαβρά.

Υ.Γ.: αν μπορείς βγάλε μου ένα ποσοστό "εθνίκιων" στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Clue: η εκλογή Σαμαρά στην ΝΔ...

constantinos alexacos είπε...

Από την σημερινή Ελευθεροτυπία:

Υπέρ της διατήρησης του σημερινού καθεστώτος για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας τοποθετήθηκε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Ζώης.«Η Ν.Δ. ως κυβέρνηση κατήρτισε, ήδη από το 2004, σύγχρονο Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας και εφάρμοσε, για πρώτη φορά, αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική, πρωτοπορώντας στο πλαίσιο της Ε.Ε., με πολιτικές ουσιαστικής κοινωνικής ενσωμάτωσης»

http://www.enet.gr/114745

Μαύρος Γάτος είπε...

"οι (κατά κόρον) αλλόθρησκοι μετανάστες καίγονται και διώκονται από ακραίες δεξιές-χριστιανικές ομάδες παρακρατικών"

Ε, Κωνσταντίνε, τα παραλές και μάλιστα άγρια. Τα χρυσά αυγά είναι η εξάιρεση, και μάλιστα σπάνια-ας μην είμαστε υπερβολικοί- παραμένουμε από τους πιό φιλόξενους λαούς του πλανήτη

Δικακρίνω επίσης μια μςεροληψία για τους "καημένους" τους μουσουλμάνους. Δεν μπορεί να είμαστε κατά των θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία και στα δικαστήρια (και καλά κάνουμε), και ΥΠΕΡ των θρησκευτικών συμβόλων στον ΟΥΡΑΝΟ, γιατί αυτό ειναι οι μιναρέδες, σύμβολο ισχύος και επιβολής, δηλαδή ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Κατά των μιναρέδων λοιπόν, πολύ καλά έκαναν οι Ελβετοί και τους απαγόρεψαν.

constantinos alexacos είπε...

Καλέ μου Γάτε, δεν κάνανε καθόλου καλά οι Ελβετοί. Απέρριψαν κάθε διαδικασία συζήτησης και συνεννόησης με αυτό το δημοψήφισμα.

Σε παραπέμπω σε προηγούμενο ποστ για το συγκεκριμένο:
"Μιναρέδες και Εσταυρωμένοι"
http://alexacos.blogspot.com/2009/12/blog-post.html

Δες και το άρθρο του στο πρώτο σχόλιο αν θες.

Δεν μεροληπτώ υπέρ κανενός - είμαι απλώς ενάντια σε κάθε συμπεριφορά που θυμίζει σέχτα

constantinos alexacos είπε...

Και μία "φιλόξενη" έρευνα στο google με τις λέξεις
Ανθέλληνες, Αλλοδαποί, Δραγώνα
http://www.google.com/search?hl=en&safe=off&client=safari&rls=en&q=ανθέλληνες+αλλοδαποί+δραγώνα&aq=f&oq=&aqi=

Θα εντυπωσιαστείς

Translate