19.9.09

Θ. Ηλιόπουλος: "Πιο δυνατός και πιο τσαντισμένος..."

αναδημοσίευση από το TVXS



Λίγες μέρες μετά την αποφυλάκισή του ο Θοδωρής Ηλιόπουλος μιλά στις Πίσω Σελίδες και στον Μάριο Διονέλλη για τη αναίτια σύλληψή του. Για τους οκτώ μήνες κράτησής του και για την απεργία πείνας 49 ημερών που τον έφερε ένα βήμα από το θάνατο.

Δηλώνει αλληλέγγυος στους κρατούμενους του Βελιγραδίου που παραμένουν προφυλακισμένοι με βαριές κατηγορίες μετά την κινητοποίηση στην ελληνική πρεσβεία με αίτημα (τότε) την δική του αποφυλάκιση και τονίζει πως η αλληλεγγύη δεν εκφράζεται με ευχαριστίες αλλά με καθημερινή στάση ζωής.

Για την προφυλάκιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου λήφθηκαν υπόψη οι μαρτυρίες μόνο δύο ανδρών των ΜΑΤ και όχι άλλων 5 μαρτύρων που κατέθεσαν πως δε συμμετείχε στα επεισόδια.

Λίγα λεπτά μετά τη σύλληψή του ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Δημήτρης Μανής μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση:

"...δεν πρόκειται για νεαρούς ταραξίες, αλλά για συγκεντρωμένο κόσμο, ο οποίος χάζευε τα περιστατικά, εδώ που γίνονται, και έκαναν μια έφοδο, οι αστυνομικοί και συνέλαβαν κάποιους από αυτούς, που βρίσκονταν εκεί και όταν εναντιώθηκε το πλήθος, οι υπόλοιποι από πίσω άρχισαν να φωνάζουν «γιατί τους συλλαμβάνετε αυτούς, αφού βλέπετε ότι δεν συμμετέχουν στα επεισόδια». Άρχισαν να ψεκάζουν και να ρίχνουν χημικά προς το μέρος μας, προς τους δημοσιογράφους, στους καμεραμέν, για να φύγουμε, να μην τραβάμε, να μην βλέπουμε τι κάνουν εκείνη την ώρα... "

1 σχόλιο:

Ξαβιέρα Χολάντερ είπε...

Θα ήθελα να δω τον κ.Ηλιόπουλο να ηγείται του κοινωνικού αγώνα εναντίον της προφυλάκισης και όλων των ξεχασμένων προφυλακισμένων αν και πλησιάζει Νοέμβριος και στο καπάκι Δεκέμβριος και όπως και να το κάνεις, φαντάζομαι ότι θα είναι απασχολημένος...

Εύχομαι κάθε καλό.

Translate