31.8.09

Γύρω-γύρω όλοι, στην μέση ο Μανώλης...

Η δεύτερη θητεία του Καραμανλή ήταν τελειωμένη με το που ξεκίνησε.
Δεν φταίει η ισχνή πλειοψηφία που δεν μπόρεσε να κυβερνήσει. Οι κυβερνητικές επιδόσεις του στην πρώτη θητεία με 165 βουλευτές ήταν ενδεικτικές. Ξεκίνησε με σκάνδαλα, διάλυση του κράτους και απογραφή και τελείωσε με τον ανασχηματισμό του Αλογοσκούφη και το κλείσιμο της Βουλής (δηλαδή την παραγραφή των κατηγοριών που βάραιναν τους υπουργούς του).
Αρμένισε στραβά, στράβωσε κι ο γιαλός (κρίση) και τώρα κοιτάμε όλοι μαζί τα βράχια με απορία.

Στοπ καρέ δύο χρόνια τώρα, και όλοι περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει: θα διαγράψει τον βουλευτή 151; Θα παραιτηθεί ο Μανώλης; Συμφωνεί η Ντόρα; Θα τον διαδεχτεί ο Σαμαράς;
Κι όσο ο Βούδας ψυχανεμίζεται τόσο πλησιάζουμε τα βράχια κι εμείς και η "θωρακισμένη ελληνική οικονομία" (antonaros). Πότε κυβέρνησε; Ποιες ήταν οι πρωτοβουλίες (όχι εξαγγελίες στα χαρτιά) και τι αποτέλεσμα έφεραν; Βρείτε μου ένα κλάδο που δεν έβλαψε με τις επιλογές προσώπων, την παραπολιτική και την απραξία του. Η κρίση θα μας χτυπήσει μαζί με τις εκλογές - τώρα, που θα σκάσουν οι επιταγές του τουρισμού. Μέχρι σήμερα ζούσαμε την δική μας κρίση ενός κράτους με πολλαπλασιασμένο προϋπολογισμό και μειωμένες παροχές στην υγεία, την παιδεία, την ασφάλεια, και μία ανεργία που έχει γονατίσει πλέον τους πάντες.

Τις πταίει;

Αν είχαμε μία εργατική πρώτη θητεία, ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα έψαχνα να βρω αλλού τα αίτια. Δούλεψαν εντατικά όσοι ασχολήθηκαν με τις ανταλλαγές ακινήτων & εκτάσεων, ομόλογα, υποκλοπές, κουμπάρους...
Από την κυβέρνηση δεν είδα τίποτα πέραν κομματικού ρεβανσισμού ("τα δικά τους παιδιά", απογραφή, κρίσεις στα σώματα ασφαλείας κλπ), αθώων υπουργών (άλλοι κουνούσαν το δάχτυλο και άλλοι ήταν νόμιμοι και άρα ηθικοί) και παραπολιτικής επικοινωνίας, στα όρια της ψυχασθένειας.

Με το ΠΑΣΟΚ έτοιμο να καταθέσει (για τέταρτη φορά) αίτημα προανακριτικής για την SIEMENS, τον Χριστοφοράκο-εκκρεμές έρχομαι-δεν-έρχομαι, τα κοινωνικά κινήματα σε ετοιμότητα και ένα προϋπολογισμό προς ψήφιση δεν πιστεύω ότι μπορεί να σταθεί αυτή η κυβέρνηση πέραν του Οκτωβρίου. Το μόνο που ίσως καταφέρει είναι να συρθεί για μερικές βδομάδες παραπάνω, που θα ισοδυναμεί με εθνική προδοσία εφόσον είναι αδύνατη η διακυβέρνηση υπό αυτές τις συνθήκες στην πιο κρίσιμη στιγμή της χώρας και της οικονομίας.

Του προτείνουν να πάει σε εκλογές για μία διαχειρίσιμη ήττα.
Του αντιπροτείνω να πάει σε εκλογές επιδεικνύοντας υπευθυνότητα, έστω αυτή την ύστατη στιγμή.

5 σχόλια:

constantinos alexacos είπε...

Δημοσιεύτηκε στο Reporter.gr την 1/09/09
http://www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=222332

Depletion Region είπε...

Γιατί απορρίπτεις την πιθανότητα να πάμε σε εκλογές που θα χάσει για να νικήσει. Σενάριο: Η Ν.Δ. χάνει το ΠΑΣΟΚ με μικρή πλειοψηφία δεν σχηματίζει κυβέρνηση αδυνατόντας να συνεργαστεί => σχηματίζεται κυβέρνηση Ν.Δ.-Λάος!

constantinos alexacos είπε...

Με τέτοια χάλια δεν αποκλείω τίποτα, εκτός ίσως πλην του σεναρίου που παρουσιάζεις.
Εκτός κι αν έχουμε καμία εκδήλωση μεταναστών κουκουλοφόρων στην Ομόνοια... ή κάτι άλλο που θα χαρίσει νοικοκυραίικη ψήφο στον ΚαρατζαΛΑΟΣ, δεν τους βλέπω να πηγαίνουν όσο καλά εκτιμούν οι δημοσκοπήσεις.
Κατά τα άλλα, αν χρειαστούν συνασπισμοί (μετά και από δεύτερη Κυριακή δηλαδή) νομίζω ότι θα υπάρξει αριστερή πλειοψηφία.
Μία πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου σε βραχονησίδα επίσης θα παρουσίαζε ιδιαίτερο ενδιαφέρον...
Πλέον, τα περιμένω όλα...
Πάω για DVD τώρα ;-)

Depletion Region είπε...

Μακάρι να έχεις δίκαιο πάντως έχουν πολλά να δουν τα μάτια μας. Όσο για προβοκάτσια δυστυχώς δεν το αποκλείω.

constantinos alexacos είπε...

Το γκαντεμιάσαμε...
2 βόμβες σήμερα, μία στην Α' Αθηνών και μία στην Α' Θεσσαλονίκης... αν και αυτές λειτουργούν "πανελλαδικά"

Translate