22.1.09

Παρελθόν vs Μέλλον - Στόχος ή Αρχές

Ελαβα, όπως πολλόι άλλοι, τις ακόλουθες φωτογραφίες.
Φωτογραφίες με αγριότητες των Ναζί το '40 και αντίστοιχες των Ισραηλινών το '09.
Στις μαυρόασπρες Εβραίοι, στις έγχρωμες Παλαιστίνιοι ανατριχιαστικά ταιριασμένες: παιδί προς παιδί, άμαχος προς άμαχο.

Μου τις έστειλε αφότου είχα κάνει τη δημοσίευση για το Αρίων, και δεν μπορούσα να τις αξιοποιήσω, μέχρι που άκουσα το λόγο του Ομπάμα:

..."As for our common defense, we reject as false the choice between our safety and our ideals.
Our founding fathers faced with perils that we can scarcely imagine, drafted a charter to assure the rule of law and the rights of man, a charter expanded by the blood of generations.
Those ideals still light the world, and we will not give them up for expedience's sake."...

http://www.nytimes.com/2009/01/20/us/politics/20text-obama.html

Σαν άνθρωποι είμαστε η πιο εξελιγμένη εκδοχή μας: υπάρχουν οργανισμοί όπως ο ΟΗΕ και η UNICEF, έχουμε γράψει τα περισσότερα συγγράματα για την ειρήνη, των ανθρωπισμό και τις Αρχες που (θα θέλαμε να) διέπουν τη κοινωνία και τις σχέσεις μας.
Και ως εκ τούτου, κρίνοντας απο τις πράξεις (ατομικές και συλλογικές) των τελευταίων δεκαετιών είμαστε οι χειρότεροι άνθρωποι που έχουν υπάρξει ποτέ! Οχι μόνο από την αγριότητα και το κυνισμό που χαρακτηρίζουν τις πράξεις μας αλλά για το ψέμα που ζούμε, θεωρώντας εαυτούς σαφώς ανώτερους στο καθημερινό ασύδωτο κυνήγι των στόχων μας καταπατώντας κάθε έννοια δικαιοσύνης, ανθρωπισμού, ακόμα και κοινού νου. Φτάσαμε να το θεωρούμε αυτονόητο! Πότε έγινε αυτό, πως; Είναι κότα ή αυγό να συζητήσεις αν οι ηγεσίες φταίνε ή οι πολίτες. Κι έρχομαι στο δια ταυτα: την παράγραφο από την ομιλία του Ομπάμα.

Αν όντως έχει εκλεγεί ένας Πρόεδρος στις ΗΠΑ που δηλώνει ότι η Αρχή είναι πριν (και καθορίζει) την Πράξη, εγω ελπίζω.
Αν όντως έχει εκλεγεί ένας Πρόεδρος στις ΗΠΑ που πιστεύει ότι οι άνθρωποι και η κοινωνία έρχονται πρίν και πάνω από την ατομική φιλοδοξία, εγώ ελπίζω.
Αν όντως υπάρχουν πολίτες που τον ακουσαν, ψήφισαν και είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν για αυτα τα ιδεώδη, εγώ ελπίζω.



http://www.tvxs.gr/v3657

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate